Sounds like host name problems. Make sure the fully qualified domain name
(FQDN) of your iSeries is in the iSeries host table.

On Mon, 15 Mar 2004 13:02:45 -0500, "Richard Allen" <rallen@xxxxxxxxxxx>
said:
> Hello,
> 
> I have searched the archives, the web and IBM and have found bits of
> information here and there but eventually all these bits of information
> have
> led to totally confusing me. First of all I am not very knowledgeable in
> the
> Host Name and DNS area. I am trying to configure an AS400 to send email
> to
> an in house exchange server. I think I have everything defined correctly
> but
> when I start the TCP server *SMTP it does not start and I get an error
> (in
> the joblog) Cannot resolve Host Name information (or something close to
> that) I think the problem I have is in entering the Host name (the more I
> read the more confused I get) I know there are only about 4 or 5 steps to
> do
> (and I have done it in the past) Can someone explain the steps in
> "simpleton" terms.
> 
> I have done the following:
> 1) I have the IP address (internal) and the host name of the SMTP mail
> server.
> (someone gave these to me so I assume they are correct) I can ping them
> successfully
> 2) I added a Host Table entry for the IP address and the Host name for
> the
> SMTP server. 
> 3) I did CHGSMTPA MAILROUTER(the host name from step 2) AUTISTART(*YES)
> FIREWALL(*YES)
> 4) I added a directory entry for INTERNET SMTPRTE SYSNAME(INTERNET)
> PREFADR(NETUSRID *IBM ATCONTXT) 
> 5) I added a directory entry for myself and used F19 to Change name for
> SMTP
> If my email address is ALLEN@xxxxxxxxxxxx On this screen I enter the
> first
> part of my email address ALLEN and for the SMTP domain I enter the last
> part
> of me email address tgsdcorp.com (I believe this is only used for my
> return
> email address correct?) 
> 6) Then I execute the CHGDSTA SMTPRTE(INTERNET SMTPRTE)
> 7) During this process I also looked at our TCP/IP Domain information
> (CHGTCPDMN) and I am not sure what this should be (maybe I should stop
> looking at stuff) The Host name here is our AS400 serial number and the
> domain name is our corporate domain name .
> 
> Can anyone explain what I may have done wrong (in simple terms) The more
> I
> look at these parameters the more confusing it sounds. When I did this in
> the past I just followed the steps and it worked the first time.
> 
> Thanks in advance for bearing with me on this.
> 
> Allen 
> 
>    
>  
> 
>   
> 
> 
> 
> 
> 
> _______________________________________________
> This is the Midrange Systems Technical Discussion (MIDRANGE-L) mailing
> list
> To post a message email: MIDRANGE-L@xxxxxxxxxxxx
> To subscribe, unsubscribe, or change list options,
> visit: http://lists.midrange.com/mailman/listinfo/midrange-l
> or email: MIDRANGE-L-request@xxxxxxxxxxxx
> Before posting, please take a moment to review the archives
> at http://archive.midrange.com/midrange-l.
> 
-- 
  
  michaelr_41@xxxxxxxxxxxxxx

-- 
http://www.fastmail.fm - Does exactly what it says on the tin

As an Amazon Associate we earn from qualifying purchases.

This thread ...

Replies:

Follow On AppleNews
Return to Archive home page | Return to MIDRANGE.COM home page

This mailing list archive is Copyright 1997-2022 by midrange.com and David Gibbs as a compilation work. Use of the archive is restricted to research of a business or technical nature. Any other uses are prohibited. Full details are available on our policy page. If you have questions about this, please contact [javascript protected email address].

Operating expenses for this site are earned using the Amazon Associate program and Google Adsense.