Something I just reported to IBM which may be of interest to folks who use a
SNMP manager or like to do a ping -a x.x.x.x from your DOS prompt.

The system will report back (assuming you have no host table entry on your
PC) the **DOMAIN** name listed in the AS/400 Netserver config through Ops
Nav.  Was driving us nuts when we'd do a ping -a to one of our development
servers and kept getting back KINGLAND.COM and on another we'd get the
serial number.  The remedy is to change the DOMAIN NAME in the Netserver
config to what you want the system to return on a query ping or what to
report to your SNMP manager.

I have informed IBM of this error (a server name is not the same as a domain
name - we have more than one server here, so KINGLAND.COM is a little
vague).  Thought you'd all like to know.  And if anyone from IBM is
listening, you can just mail the check, because I imagine we're not the only
one this is driving nuts.  :)  Have a great weekend.

Justin C. Haase
Midrange Systems Engineer - Kingland Systems Corporation
1401 - 6th Avenue South - Clear Lake, IA 50428 USA
IBM Certified AS/400 Systems Administrator
Microsoft Certified Professional
e-mail - justin.haase@kingland.com
www.kingland.com


As an Amazon Associate we earn from qualifying purchases.

This thread ...


Follow On AppleNews
Return to Archive home page | Return to MIDRANGE.COM home page

This mailing list archive is Copyright 1997-2022 by midrange.com and David Gibbs as a compilation work. Use of the archive is restricted to research of a business or technical nature. Any other uses are prohibited. Full details are available on our policy page. If you have questions about this, please contact [javascript protected email address].

Operating expenses for this site are earned using the Amazon Associate program and Google Adsense.