I would suspect the print head.  This is a fairly expensive part and it is
possible that the 'refurbishing' did not replace this.  The best way to
verify this is run the print tests:

1.) Make the printer not ready :-)
2.) Press the test button.  The display should show 'Operator Print Tests'.
3.) Scroll until the printer displays 'Printer Demonstration'
4.) Press Enter or Start to begin.  The ready indicator should go on and
the test print begins.  When the print is complete the Ready indicator will
go off.

The test print should show some different things; Up to nine straight lines
and some test characters.  If you are sure that the ribbon is ok (new
ribbon, Forms thickness settings, etc.) and the forms device is on properly
it is most likely that your print head is defective.  I believe this item
is not covered under maintenance and you must replace it.

Either that or this damn blizzard/snow/ice in Indiana is forcing the
printer to act irregularly.....:-)

HTH

Mike Crump




Chuck Lewis <CLEWIS@IQUEST.NET> on 01/05/99 12:54:10 PM

Please respond to MIDRANGE-L@midrange.com

To:   "MIDRANGE-L@midrange.com" <MIDRANGE-L@midrange.com>
cc:    (bcc: Mike Crump/IS/Ball-Foster)

Subject:  4230 Printer Problem...




Hi Folks,

We just came up live on our AS/400 yesterday (from a Unix box) and all
is going fairly well all things considered !

One problem that I am having at one (thankfully ONLY one) of our remote
locations...

The 4230-101 printer seems to be loosing data, i.e. not printing
everything. I had the printer here yesterday and printed 50+ pages with
no problem.

I have had them try changing the printer ribbon with no luck. The weird
thing is that the form is a 3 part NCR and when they checked the 2nd and
3rd copies, the stuff that was missing on the first was missing on them
! So the ribbon was probably NOT the problem but needed to be changed
anyway.

We are going to try and move it to another port on the control unit and
see what that does.

Anyone have ANY idea what might be causing this ? We picked the 4230's
up on the used market but they have been refurbished and look GREAT !
What about maybe resetting to Factory Defaults ? I think that is an
option on these...

Thanks in advance !!

Chuck








+---
| This is the Midrange System Mailing List!
| To submit a new message, send your mail to MIDRANGE-L@midrange.com.
| To subscribe to this list send email to MIDRANGE-L-SUB@midrange.com.
| To unsubscribe from this list send email to MIDRANGE-L-UNSUB@midrange.com.
| Questions should be directed to the list owner/operator: david@midrange.com
+---


This thread ...


Follow On AppleNews
Return to Archive home page | Return to MIDRANGE.COM home page

This mailing list archive is Copyright 1997-2019 by midrange.com and David Gibbs as a compilation work. Use of the archive is restricted to research of a business or technical nature. Any other uses are prohibited. Full details are available on our policy page. If you have questions about this, please contact [javascript protected email address].