If anybody else has upgraded their IBMi machines to 7.3, are you seeing really long Live parsing times on RPGLE/SQLRPGLE programs?

It is now taking upwards of two minutes on some large programs (roughly 10K+ lines) before the parser quits trying and quietly fails. It gets "stuck" at 66% for most of that time. It's also hard to tell if something has not been parsed correctly because the outline view comes up almost immediately after opening the source.

I have tried clearing both caches, restarting with -clean and retrying with the same results.

If this a known issue? Is there any solution?

p.s. We are NOT allowed by management to "modernize" these monolith programs we have inherited that were originally written 20+ years ago and modified hundreds of times...


Bob Schuch | U.S. Xpress, Inc.
Programmer/Analyst
4080 Jenkins Road | Chattanooga, TN 37421
Office: 423 510 3791
Fax: 423 510 4002
bschuch@xxxxxxxxxxxx<mailto:bschuch@xxxxxxxxxxxx> | www.usxpress.com<http://www.usxpress.com/>

SERVICE THAT MATTERS - DRIVEN BY INNOVATION


As an Amazon Associate we earn from qualifying purchases.

This thread ...

Follow-Ups:

Follow On AppleNews
Return to Archive home page | Return to MIDRANGE.COM home page

This mailing list archive is Copyright 1997-2022 by midrange.com and David Gibbs as a compilation work. Use of the archive is restricted to research of a business or technical nature. Any other uses are prohibited. Full details are available on our policy page. If you have questions about this, please contact [javascript protected email address].

Operating expenses for this site are earned using the Amazon Associate program and Google Adsense.