• Subject: Re: Problems with virtual device connections
  • From: Larry Bolhuis <lbolhui@xxxxxxx>
  • Date: Sat, 24 Jul 1999 22:24:50 -0400
  • Organization: Arbor Solutions, Inc

Patrick,

  Well a couple things to check come to mind.  

  1) Check the QINTER (or the one you get assigned to for
QPADEV0001/2) subsystem for it's max active jobs.  Could be too low
there.

  2) Also check the workstation entries in the above subsystem.  Could
be no *ANY entry and only QPADEV0001/2 are assigned.  Long shot.

  3) Doesn't sound like it, but check the mode being used for the SNA
connection (typically BLANK) and look at the maximum sessions.  The
default is 8 but you're going to need a bunch more if you want to run
a lot of sessions.  A couple get used up in the basic connection so
you should have 6 available to start.  That's why this doesn't sound
like the error (yet).  Also the error if I recall, is different. 
Check it anyway.

  Really sounds like a problem with the interactive subsystem on the
F45.

 - Larry

SHRADER, PATRICK wrote:
> 
> I am in the process of upgrading my old F45 computer (V2R3) to a 310 machine
> (V3R2). In the conversion, several people will need to access both systems
> using pass-thru from one system to another. I cannot establish more than two
> virtual sessions on my v2r3 machine.
> 
> Procedure:
> 1. Deleted all virtual devices attached to QPACTL01. These were named
> QPADEV0001-0003.
> 2. From 310, strpasthr to F45 on two sessions. Everything works fine.
> Creates QPADEV0001 & 0002
> 3. On the 310, attempt to strpasthr to F45; the following occurs
> (automatically by system):
>         a. On the F45, a device named QPADEV0003 is created, and is varied
> on
>         b. On the 310, the following job log is created:
>                 > strpasthr s10b4250
>                 Virtual device QPADEV0003 selected at system S10B4250.
> (CPI8903)
>                 Device QPADEV0003 not accessed by system S10B4250.
> (CPF8919)
> 4. If I repeat procedure step 3 above for more sessions, it will create
> QPADEV000x for each session, but the same job log appears for any connection
> not named QPADEV001 or QPADEV002.
> 
> Facts:
> 1. Dial in connections that use the virtual devices have the same problem as
> the 310 does when connecting to the F45.
> 2. The virtual devices connect to a controller called "QPACTL01".
> 3. System value  QAUTOCFG is set to 1 (on).
> 4. System value  QAUTOVRT is set to 100.
> 5. For the subsystem QCMN, MAXACT is set to *NOMAX.
> 6. QCMN has three jobs running, and the load is non-existent. CPU use
> average is < 20%.
-- 
Larry Bolhuis         | Trivia Question: What famous car carried
Arbor Solutions, Inc  |  the tags:   BDR 529 ?
(616) 451-2500        |
(616) 451-2571 -fax   | Two rules to success in life:
lbolhui@ibm.net       | 1. Never tell people everything you know.

+---
| This is the Midrange System Mailing List!
| To submit a new message, send your mail to MIDRANGE-L@midrange.com.
| To subscribe to this list send email to MIDRANGE-L-SUB@midrange.com.
| To unsubscribe from this list send email to MIDRANGE-L-UNSUB@midrange.com.
| Questions should be directed to the list owner/operator: david@midrange.com
+---


This thread ...

Replies:

Follow On AppleNews
Return to Archive home page | Return to MIDRANGE.COM home page

This mailing list archive is Copyright 1997-2019 by midrange.com and David Gibbs as a compilation work. Use of the archive is restricted to research of a business or technical nature. Any other uses are prohibited. Full details are available here. If you have questions about this, please contact [javascript protected email address].