MIDRANGE dot COM Mailing List Archive



Home » MIDRANGE-L » February 2013

Re: qtemp performance oddity.



fixed

Just googling v5r1 performance issues - this link is JDE specific

http://www.jdelist.com/ubb/showflat.php?Cat=&Number=48118&page=659&view=collapsed&sb=12&o=&fpart=1

also mention on other posts of the CFINT jobs and the interactive monitor that existed on the 7xx hardware
(but I would think that would show in the sysact).

Jim Franz

----- Original Message ----- From: "DrFranken" <midrange@xxxxxxxxxxxx>
To: "Midrange Systems Technical Discussion" <midrange-l@xxxxxxxxxxxx>
Sent: Wednesday, February 27, 2013 10:21 PM
Subject: qtemp performance oddity.


Customer with an old 720 4-way, old enough to be running V5R1.

A couple weeks ago we replaced 8 7200 RPM 8G drives with 10K RPM 17GB
Drives. Also added 768MB Memory lifting them to 2G and replaced 2741
RAID card with 4778. Disks were drained/added-no save restore. PTFs are
VERY close to the latest available for V5R1.

System had run for nearly 2 years without IPL before the upgrade.

Since the 'upgrade' the system is slower. CPU usage usually in single
digits, paging and faulting numbers are low double digits, disk percent
busys might hit 10 (15 total drives all 10K and 52% full.) WRKSYSACT and
performance tools reports show nothing odd at all. Seizes and locks are
low, disk response times are very good. IOP and IOA processor
utilizations are 10% or less. cfint shows 0.0 or 0.1% in WRKSYSACT.

Nothing at all in lic logs, problem logs, etc and yes Cache battery is
good. :-)

Any job that puts any amount of stuff in QTEMP just dogs. Some that used
to take 30 seconds take 10 minutes. Users who run tasks that use QTEMP
see more than two minutes to SIGNOFF.

I did some testing. Create file with 1M 1K Records (RPG) took 9 1/2
minutes (==1750 records per second and pushed CPU to 20%, disks to 25%
busy) Copying said file to another lib 4 1/2 minutes, copying to QTEMP 4
1/2 minutes. Clearing the other lib 30 seconds, clearing QTEMP 30
seconds. Signoff with empty QTEMP-immediate, Signoff with that file in
QTEMP-immediate. This tells me that basic stuff works fine.

Software in use is old JBA System-21. No source available but then no
changes were made.

Any ideas? Anyone recognize these symptoms?

This is odd.

--

- Larry "DrFranken" Bolhuis

www.frankeni.com
www.iDevCloud.com
www.iInTheCloud.com
--
This is the Midrange Systems Technical Discussion (MIDRANGE-L) mailing list
To post a message email: MIDRANGE-L@xxxxxxxxxxxx
To subscribe, unsubscribe, or change list options,
visit: http://lists.midrange.com/mailman/listinfo/midrange-l
or email: MIDRANGE-L-request@xxxxxxxxxxxx
Before posting, please take a moment to review the archives
at http://archive.midrange.com/midrange-l.







Return to Archive home page | Return to MIDRANGE.COM home page

This mailing list archive is Copyright 1997-2014 by MIDRANGE dot COM and David Gibbs as a compilation work. Use of the archive is restricted to research of a business or technical nature. Any other uses are prohibited. Full details are available here. If you have questions about this, please contact