On 8/11/2015 1:45 PM, DrFranken wrote:
So you are mixing the 'just connect two LPARs' bits with the 'Access
external networks' bits here. Your adapter on the HOST partition has
'Access external network' flag set on so it's in promiscuous mode. For
ONLY connecting two LPARs together on a virtual network we want that to
be 'False'.

Makes sense.

endtcpifc '10.1.10.1'
HMC, dynamically delete slot 2, OK
wrkhdwrsc *cmn; cmn13 not detected
HMC, dynamically created

Adapter ID: 2
Virtual switch: ETHERNET0
Port Virtual Ethernet (VLAN ID): 1
Required: False
IEEE 802.1q compatible: False
Additional VLAN IDs:
Access external network: False

wrkhdwrsc *cmn; cmn13 Operational
U8286.41A.21EF0DV-V1-C2-T1 - seems right
strtcpifc '10.1.10.1'
ping '10.1.10.2' - no response from host.

Same issue if end/start interface on guest and ping back to host.

Also for communication between these two LPARS there need no routes
whatever as they are in the same IP network (10.1.10.0) so just for
clarity I would remove those.

Ended interfaces on both sides, removed routes, started interfaces on
both sides, ping gets no response.


This thread ...

Follow-Ups:
Replies:

Follow On AppleNews
Return to Archive home page | Return to MIDRANGE.COM home page

This mailing list archive is Copyright 1997-2020 by midrange.com and David Gibbs as a compilation work. Use of the archive is restricted to research of a business or technical nature. Any other uses are prohibited. Full details are available on our policy page. If you have questions about this, please contact [javascript protected email address].