• Subject: RE: Client Access Session Dropping and Can't Re-Connect
  • From: Joe Giusto <JGiusto@xxxxxxxxxxxx>
  • Date: Wed, 8 Nov 2000 12:48:28 -0500

We had made the decision on named workstations to help us figure out where
(which PC) a user was signed on at.  In case we have to call to get users
off the system from time to time.

Most of our users have learned the hard way not to close the window before
signing off of the 400.
I do not suppose that there is a way to make the closing of a window force a
signoff or end job, is there?


Joe Giusto II
Patuxent Publishing Company
10750 Little Patuxent Parkway
Columbia, MD 21044
mailto:JGiusto@patuxent.com <mailto:jgiusto@patuxent.com> 
http://www.lifegoeson.com <http://lifegoeson.com> 




-----Original Message-----
From:   Mark A. Manske [SMTP:mmanske@minter-weisman.com]
Sent:   Wednesday, November 08, 2000 9:53 AM
To:     MIDRANGE-L@midrange.com
Subject:        RE: Client Access Session Dropping and Can't Re-Connect

Look at the device too since you have "hard-coded" or "named workstations" -
odds are you have to vary off and vary on the device -
sometimes the AS/400 is "slow" about re-setting devices
whose job ends abnormally.

Another suggestion/question - why not use virtual devices?
We have more trouble with "users" just turning off their PC's
to end their jobs here and then turning them back on, or
simply closing the client access session instead of minimizing it.
Training seems to work for about a week, sometimes less, so it became
less work and stress on us and the users just to go virtual.

HTH

Mark A. Manske
[mailto:mmanske@minter-weisman.com]
Sr. Project Lead
Minter-Weisman



-----Original Message-----
From: owner-midrange-l@midrange.com
[mailto:owner-midrange-l@midrange.com]On Behalf Of Joe Giusto
Sent: Wednesday, November 08, 2000 7:56 AM
To: 'midrange-l@midrange.com'
Subject: Client Access Session Dropping and Can't Re-Connect


I am running C/A V3R2M0 with service pack SF59075.  OS400 V4R4M0.  Using
named workstation.

A session drops and I can not reconnect.  In the past, all I have had to do
is end the jobs that were signed into the C/A Workstation and then it would
free up and I could re-connect.

Now, there is no job running under the workstation, but I still can not
connect (black screen of death is all that appears).

Is there another place (job or subsystem to look in) on the system that I
have to reset to be able to re-use the session name?

Thank you for any advice or hints that you can give.

+---
| This is the Midrange System Mailing List!
| To submit a new message, send your mail to MIDRANGE-L@midrange.com.
| To subscribe to this list send email to MIDRANGE-L-SUB@midrange.com.
| To unsubscribe from this list send email to MIDRANGE-L-UNSUB@midrange.com.
| Questions should be directed to the list owner/operator:
david@midrange.com
+---
+---
| This is the Midrange System Mailing List!
| To submit a new message, send your mail to MIDRANGE-L@midrange.com.
| To subscribe to this list send email to MIDRANGE-L-SUB@midrange.com.
| To unsubscribe from this list send email to MIDRANGE-L-UNSUB@midrange.com.
| Questions should be directed to the list owner/operator: david@midrange.com
+---

This thread ...


Follow On AppleNews
Return to Archive home page | Return to MIDRANGE.COM home page

This mailing list archive is Copyright 1997-2019 by midrange.com and David Gibbs as a compilation work. Use of the archive is restricted to research of a business or technical nature. Any other uses are prohibited. Full details are available on our policy page. If you have questions about this, please contact [javascript protected email address].