From: Porterfield, Sean

Anybody have any idea what the following error means? I get it on both of my systems regardless of my connection method (VPN and access private IP or forward through firewall.)

3078829816:error:1407741A:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:tlsv1 alert decode error:s23_clnt.c:674:


Replying to my own post.... I just tried tn5250 on another computer with the same certificate file, and it worked fine. That computer has OpenSSL 0.9.8g while the one that doesn't work has OpenSSL 1.0.0c.

I know OpenSSL 1.0 no longer has SSLv2 enabled by default. Could that be the problem? I'm able to connect to the server with `openssl s_client -host myi5 -port 992 -ssl3` (not that I can test anything but the SSL connection there) so it seems to me some sort of misunderstanding on the encryption negotiation.

Is there a way to disable SSLv2 on the telnet server? I'm not sure if that's the right answer, but it seems like it would be a Good Thing to do anyway.
--
Sean Porterfield

This email is confidential, intended only for the named recipient(s) above and may contain information that is privileged. If you have received this message in error or are not the named recipient(s), please notify the sender immediately and delete this email message from your computer as any and all unauthorized distribution or use of this message is strictly prohibited. Thank you.

This thread ...


Follow On AppleNews
Return to Archive home page | Return to MIDRANGE.COM home page

This mailing list archive is Copyright 1997-2019 by midrange.com and David Gibbs as a compilation work. Use of the archive is restricted to research of a business or technical nature. Any other uses are prohibited. Full details are available on our policy page. If you have questions about this, please contact [javascript protected email address].