Hi Bob,
Fortunately I have an AS400 commtrace of the working
device from another project(working nicely with the
AS400). When I compare the two of them, it is clear
that the difference lies in the INIT-SELF. At startup
time, my program will do an init-self WRITE invite.
Apparently the device did not respond to the init-self
invitation. I haven't got the commtrace from OS/390, I
will try to get one to compare as well.
Currently we can setup the 4701 device to send
init-self and it is now able to communicate.
The plan was to hook-up 200 4701 devices already
running in production at different branches. It is
unlikely to go down and setup all 200 devices manually
to send INIT-SELF so that it can talk to AS400. It
will be very efficient if we can just tweak at the
AS400 site.

regards,

oemar

--- Bob <bob_larkin@xxxxxxxxxxxxx> wrote:

> It's been years since I programmed SNA, but I would
> consider doing a 
> Communications trace on the AS/400 initiation
> attempt.  Then have a 
> trace run from OS/390 when they begin a session. It
> would quickly show 
> any differences. THen we could determine the
> problem.  Was the OS/390 
> performing an INIT SELF?

__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Tired of spam?  Yahoo! Mail has the best spam protection around 
http://mail.yahoo.com 

As an Amazon Associate we earn from qualifying purchases.

This thread ...

Replies:

Follow On AppleNews
Return to Archive home page | Return to MIDRANGE.COM home page

This mailing list archive is Copyright 1997-2022 by midrange.com and David Gibbs as a compilation work. Use of the archive is restricted to research of a business or technical nature. Any other uses are prohibited. Full details are available on our policy page. If you have questions about this, please contact [javascript protected email address].

Operating expenses for this site are earned using the Amazon Associate program and Google Adsense.