MIDRANGE dot COM Mailing List Archive



Home » MIDRANGE-L » November 2012

Ping take long time



fixed

Hi

Could you have any idea why AS400 take long time to resolve host name to IP address?

What is incorrect setup in tcp configuration that it lokks like:

ping 'IT3' >>>> Time sent . . . . . . : 11:42:45
Verifying connection to host system IT3.PRIMAFARMS.PRIMAFARM at address
10.1.0.98. >>>> Time sent . . . . . . : 11:43:00
PING reply 1 from 10.1.0.98 took 0 ms. 256 bytes. TTL 128.
PING reply 2 from 10.1.0.98 took 6 ms. 256 bytes. TTL 128.
PING reply 3 from 10.1.0.98 took 0 ms. 256 bytes. TTL 128.
PING reply 4 from 10.1.0.98 took 0 ms. 256 bytes. TTL 128.
PING reply 5 from 10.1.0.98 took 0 ms. 256 bytes. TTL 128.
Round-trip (in milliseconds) min/avg/max = 0/1/6.
Connection verification statistics: 5 of 5 successful (100 %).

When use IP address it's ok - Why resolving host name take such long time? What is wrong in my DNS setup?

Change TCP/IP Domain (CHGTCPDMN)

Type choices, press Enter.
Host name . . . . . . . . . . . 'AS400P'
Domain name . . . . . . . . . . 'COMPANY.COMPANY.INTERNAL'
Domain search list . . . . . . . *DFT
Host name search priority . . . *REMOTE *REMOTE, *LOCAL, *SAME
Domain name server:
Internet address . . . . . . . '10.1.0.1'

"AS400P" it is host name of our AS400 on DNS server - 10.1.0.1

Our system is V5R4.

Regards

Tomek





Return to Archive home page | Return to MIDRANGE.COM home page

This mailing list archive is Copyright 1997-2014 by MIDRANGE dot COM and David Gibbs as a compilation work. Use of the archive is restricted to research of a business or technical nature. Any other uses are prohibited. Full details are available here. If you have questions about this, please contact