MIDRANGE dot COM Mailing List Archive



Home » JAVA400-L » February 2008

How to use simpleCaptcha with WASE 6 on System i ?



fixed

Hello,

I'm a little confused, trying to get simpleCaptcha work in a jsp page on
my system i (I just want to generate a JPG captcha image for protecting a
form).
If I understand the information I collected on the archives, some forums
and IBM website,
my JSP works when I test it with WAS test server embedded in WDSC, because
it uses some AWT feature wich is part of the JDK running on Windows ?
I understood that it would be possible to make it work on my System i
server, by adding "java.version=1.4 " and "java.awt.headless=true" to
/qibm/UserData/Java400/SystemDefault.properties , and then installing some
PTF ?
Well, I do hope I can make it work... :-)
Thanks in advance for any advice you can give.
Marie-Line

The error log when I try to run the jsp including the call to
CaptchaServlet on the system i :

[04/02/08 20:21:01:735 CET] 00000029 ServletWrappe E SRVE0019I: Placez
la classe de votre servlet dans le chemin d'acces aux class
ses du serveur d'applications CaptchaServlet :
java.lang.UnsatisfiedLinkError:
sun/awt/image/codec/JPEGImageEncoderImpl
at
java.lang.Throwable.<init>(Throwable.java:195)
at
java.lang.Error.<init>(Error.java:49)
at
java.lang.UnsatisfiedLinkError.<init>(UnsatisfiedLinkError.java:35)
at
com.sun.image.codec.jpeg.JPEGCodec.createJPEGEncoder(JPEGCodec.java:69)
at nl.captcha.servlet.DefaultCaptchaIml.createImage(Unknown
Source)
at nl.captcha.servlet.CaptchaServlet.doGet(Unknown Source) ...






Return to Archive home page | Return to MIDRANGE.COM home page

This mailing list archive is Copyright 1997-2014 by MIDRANGE dot COM and David Gibbs as a compilation work. Use of the archive is restricted to research of a business or technical nature. Any other uses are prohibited. Full details are available here. If you have questions about this, please contact